Loading...

Cum pregătești vizita la medicul alergolog

  • Atunci când este necesar un consult la medicul alergolog este indicat să ai o programare efectuată în prealabil, deoarece este un consult laborios și în majoritatea cazurilor va include și partea de diagnostic etiologic (testarea alergologică).
  • Vor fi necesare întrebări mai detaliate, deoarece alergiile pot implica mai multe organe (piele, nas, ochi, plămâni, aparat digestiv, etc) iar unele simptome poate nu au fost observate.
  • În timpul consultului, va fi detaliată și relația timp- simptome alergice.
  • Vom acorda atenție și altor membri ai familiei pentru a afla dacă este o predispoziție către alergii în familie, dar și pentru că uneori sunt necesare câteva sfaturi și pentru ei.
  • Când sunt simptome ale alergiilor la nivelul pielii, se poate ca acestea să se manifeste doar în anumite perioade. De aceea pot fi utile poze ale leziunilor.
  • Vom încerca să optimizăm vizita și să aflăm cauza alergiilor făcând teste alergologice. Sunt situații în care acestea nu se pot face în aceeași vizită, de exemplu atunci când este puternic manifestată alergia sau când s-a administrat recent tratament pentru alergii.

Teste pentru alergii se pot face pe piele sau pot fi diferite probe funcționale respiratorii (adică probe de suflat) ce se vor realiza în cabinetul medicului alergolog.

Testele Prick (cu picături pe mână) sunt simplu de realizat, rezultatul lor este aflat pe loc, sunt standardizate și au o valoare predictivă foarte bună. Constau în aplicarea pe piele a unor substanțe (alergeni). Peste picătura cu substanța de testat ce se lasă pe piele, se apasă cu o lantetă (o baghetă de metal sau plastic un pic ascuțită, pentru copii o numim “bagheta magică”). Scopul este de a face substanța să treacă de stratul de keratină al pielii și să ajungă în stratul cu celule, care este tot la suprafață, fără să ajungem în zona vascularizată și fără să existe sângererare. Aceste teste sunt foarte ușoare comparativ cu analizele clasice (cele în care se preia sânge din venă). Pentru adulți pot fi considerate nedureroase, senzația fiind asemănătoare cu apăsarea pe piele cu o scobitoare. Pentru copii pot fi ușor incomode. De aceea sunt necesare explicații mai detaliate copiilor mari sau povestiri copiilor mici. Uneori și gândul la o activitate plăcută după consult ajută mult, așa că încurajăm părintii să aibă pregătite idei de distracție după testele pentru alergii la copii. Alteori, alegem desenele preferate și povestim despre ele chiar în cabinet.

Testele Patch se aplică sub formă de plasturi la nivelul toracelui posterior (pe spate) sau, uneori, pe braț. Nu sunt supărătoare, aplicarea lor nu doare, dar au mici restricții. Se mențin aplicate 48 de ore, timp în care este indicat să nu se efectueze efort fizic intens, baie în cadă sau piscină și saună. Iar la duș se va evita aplicarea unui jet puternic de apă pe zona în care s-au aplicat testele Patch. În acest timp, un test alergologic Patch pozitiv poate crea senzația de mâncărime și este utilă păstrarea contactului cu medicul sau asistenta cabinetului de alergologie. Se citesc apoi testele Patch în momentul îndepărtarii lor, la 72 de ore și la 7 zile.

În cazul consultației video, este util să anunți recepția dorința de a avea acest tip de consultație. De asemenea, pentru leziunile de pe piele este de preferat să ai și poze realizate în condiții cât mai bune (multă lumină, focalizare la nivelul pielii).

Pași pentru a face o programare:
Alege din meniul drop-down Te rog selectează un doctor numele doctorului (Sandra Olariu) ->Apasă pe butonul Alege doctor. Vei accesa astfel următorul meniu drop-down, Selectează tipul programării, și aici vei avea de ales între cele 2 tipuri de programări: 30 de minute (pentru control sau boală acută) sau 60 de minute (pentru prima vizită sau teste alergologice). După ce selectezi tipul programării -> Apasă pe butonul Afișează zilele disponibile.
Vei primi pe adresa de mail completată în formularul de programare confirmarea de programare, precum și un reminder, cu o zi înaintea programării. În mail vei găsi toate detaliile programării, precum și adresa cabinetului și detaliile financiare.
Te rugăm verifică și în spam, pentru a identifica mailul primit de la noi.

Lista de prețuri:
Consult inițial 250 lei
Consult de control 200 lei

Testare cutanata Patch 1 alergen individual 40 lei
Testare cutanata Patch set 10 alergeni 350 lei
Testare cutanata Patch set 6 alergeni 200 lei
Testare cutanata Patch serie standard Europeană  500 lei
Testare cutanata Prick 1 alergen individual 30 lei
Testare cutanata Prick set 10 alergeni 250 lei
Testare cutanata Prick set 20 alergeni 400 lei
Plata se poate face cash / cu cardul.

Te rog selectează un doctor:
Selecteaza tipul programarii:

Când faceți o programare, puteți opta pentru 2 tipuri de programări: programarea de 30 de minute și programarea de 60 de minute.

Alege 60 de minute pentru prima vizită/consultație de alăptare/vaccinare

Alege 30 de minute pentru control / boală acută

Citește instrucțiunile înainte de a face programare.

Dacă la medicul dorit nu ai găsit disponibilitate, alege cu încredere unul dintre colaboratorii clinicii.

Programari pentru luna ianuarie 2022

Click pe o zi a lunii pentru a face o programare.
 
LMaMiJVSD
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 
LMaMiJVSD

Programari pentru luna februarie 2022

Click pe o zi a lunii pentru a face o programare.
 
LMaMiJVSD
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 
LMaMiJVSD
Disponibil   Indisponibil   Nu este posibil  

Te rugam sa verifici detaliile programarii: