Loading...

De cele mai multe ori, dacă simțiți o zonă mai tare pe sân, de mărime variabilă - de la un bob de fasole la o minge de ping pong - înseamnă că aveți un canal blocat și trebuie urmat protocolul specific. Vezi info
Ideal ar fi să luați legătura cu un consultant în lactație IBCLC pentru a identifica motivul. Senzația neplăcută se poate datora fie unei atașări incorecte, fie unei infecții locale. Cea mai des întâlnită în alăptare este cea cu ciuperca Candida albicans, iar afecțiunea se numește candidoză. Tratamentul acesteia este foarte accesibil, simplu și rapid. De cele mai multe ori, trebuie tratat și bebelușul, astfel încât să nu dezvolte și el candidoza bucală. În cazul în care nu puteți ajunge la un consultant în lactație IBCLC, trebuie să vă adresați unui dermatolog și unui pediatru.
Rănile se datorează, de cele mai multe ori, unei atașări incorecte. Indicat ar fi să lucrați cu un consultant în lactație IBCLC, care să vă ajute să găsiți pozițiile de alăptare în care dumneavoastră și bebelușul obțineți o atașare asimetrică și profundă, adică ideală. Între timp, puteți folosi ca tratament local lanolina pură sau chiar laptele dumneavoastră matern (strângeți puțin de sân, astfel încât să iasă câteva picături). Ideal ar fi să lăsați sânii la aer, să respire pielea și să evitați proliferarea bacteriilor “rele” în zonă. Atenție însă că, în lipsa corectării atașării, rezultatele în urma tratamentului local vor fi nesatisfăcătoare. Rănile se pot agrava și vor fi mai dificl de tratat, lăsând loc chiar ți infecțiilor.
Dacă vorbim de proceduri dentare precum anestezia și extracția, acestea sunt compatibile cu alăptarea în majoritatea covârșitoare a cazurilor. Investigațiile imagistice, cum ar fi radiografia, ecografia, RMN-ul și CT-ul, sunt și ele compatibile cu alăptarea. În cazul ultimelor două proceduri, dacă este nevoie de administrarea unei substanțe de contrast, este indicat să aflați din timp care este denumirea ei și să verificați pe e-lactancia.org sau Lact Med dacă există contraindicații în alăptare. De cele mai multe ori, acestea vizează copiii prematuri sau cei în perioada neonatală. Dacă doriți să vă consultați cu noi, atât în privința compatibilității unor proceduri, cât și a unor tratamente medicamentoase, vă invităm să sunați la 07ALAPTARE și vom verifica împreună cu dumneavoastră. Aproape întotdeauna, acestea sunt 100% compatibile cu alăptarea.
Un bebe care s-a hrănit suficient este unul care lasă singur sânul, fericit, mulțumit, cu o față plină de încântare și relaxare. Totuși, este bine să urmăriți zilnic numărul de scutece udate cu urină în 24 de ore și frecvența, culoarea și consistența scaunului. O dată pe săptămână sau mai rar, în funcție de vârsta copilului, se va urmări și câștigul ponderal. Dacă curba de creștere a copilului este una ascendentă. înseamnă că alăptarea este eficientă. Mai multe detalii, găsiți în articolul acesta (articol alaptare eficienta sau catre cresterea in greutate)
Fenomenul prin care treceți acum este deseori numit “furia/febra laptelui”, pentru a descrie mărirea, uneori dublarea, în volum a sânilor, faptul că aceștia sunt tari, fierbinți și pielea este întinsă foarte mult, făcând mamelonul să fie aplatizat și foarte greu de apucat de către bebeluș. Nu trebuie să vă panicați, ci trebuie să urmați protocolul pentru această situație Vezi info.
Dacă sunteți din București sau județul Ilfov, vă rugăm să ne apelați la 07ALAPTARE în vederea transmiterii solicitării dumneavoastră către echipa de consultanți cu care colaborăm. Există posibilitatea ca vizita să se efectueze în maternitate/la domiciliul dumneavoastră, sau la Clinica de Alăptare. În cazul în care sunteți din provincie, vă putem pune la dispoziție numele și detalille de contact ale colegilor noștri din țară.