Loading...

 

La început de vară, am demarat grupul de sprijin în alăptare, destinat oricărei mame care susține alăptarea, care își dorește să iasă din casă și să socializeze, să cunoască alte tinere mame, mamelor care au deja formulate întrebări sau îngrijorări, și așteaptă un răspuns de la un consultant în lactație, dar și mamelor care nu au întrebări/ preocupări, dar care doresc să își ofere sprijinul altor mame la început de drum în alăptare. Și, bineînțeles, gravidelor care își doresc să afle mai multe despre alăptare.

Consultanți în lactație certificați internațional (IBCLC) au susținut și susțin prezentări și un dialog viu pe teme propuse cu câteva zile înainte de eveniment.

Până acum, întâlnirile grupului de sprijin în alăptare au fost găzduite cu prietenie și generozitate de Crayon Club. Temele acoperite până acum:

21 iunie 2018 – La Început de Drum în Alăptare – Ilinca Tranulis
La început de drum în alăptare. Multe dintre noi am pășit pe acest drum. Multe dintre noi am strâns un sac de întrebări, ne-am lovit de comentarii și sfaturi inutile, am vegheat nopți lungi și ne-am simțit singure. Vino să ne întâlnim, să ne împărtășim experiențele primilor pași în alăptare, a primelor momente cu bebelușul, să găsim împreună răspunsuri și soluții la toate întrebările ce te apasă. Vei învăța să te asculți și să îl asculți pe bebe, te vei bucura – alături de mame și prietene – de miraculosul fiecărei zile, te vei proteja în fața invaziei de informație nesolicitată, vei zâmbi.
De ce grup de sprijin în alăptare? Primești sfaturi în probleme legate de alăptare. De la consultanți în lactație certificați internațional (IBCLC), dar și de la mame care au trecut prin experiențe asemănătoare. Primești sfaturi legate de îngrijiirea mamei și a copilului, în această perioadă atât de prețioasă și solicitantă. Poți să te împrietenești cu mame aflate în aceeși etapă de evoluție cu tine. Ești mamă, susții alăptarea, dorești să socializezi, să îți răspunzi la întrebări care te frământă, dorești pur și simplu să îți oferi sprijinul altor mame la început de drum? Ești gravidă, și ai vrea să afli mai multe despre alăptare? Te invităm să te alături grupului și să construiești alături de noi momente frumoase, să îți extinzi cunoștințele, să îți explorezi maternitatea. Sperăm că te-am convins să vii la la întâlnirile săptămânale ale grupului de sprijin în alăptare!
28 iunie 2018 – La Început de Drum în Alăptare – Ilinca Tranulis
5 iulie – La Început de Drum în Alăptare – Ilinca Tranulis
12 iulie – La Început de Drum în Alăptare – Ilinca Tranulis
19 iulie – Semne că alăptarea este eficientă – Mara Popescu
Joi, Mara Popescu, doula, educator prenatal Lamaze și consultant acreditat în lactație IBCLC, ne spune care sunt semnele că alăptarea este eficientă și ce să facem când nu este.
26 iulie – Creșterea în greutate a copiilor – Ilinca Tranulis
Voi urmăriți creșterea în greutate a pruncilor voștri pe graficele de creștere ale copiilor alăptați exclusiv puse la dispoziție de OMS? Cât de des îi cântăriți? Este adevărat că la 3 luni trebuie să își dubleze greutatea de la naștere? Sau la 6? Dar când trebuie să și-o tripleze și ce e de făcut dacă nu se întâmplă? Răspunsuri la aceste întrebări, dar și la multe altele veți primi joi, de la 10 la 12, de la dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant acreditat în lactație IBCLC.
2 august – Povestea alăptării. Alăptarea – fundația vieții – Ilinca Tranulis
Într-o lume plină de inegalitate, criză și sărăcie, alăptarea este fundația sănătății pe tot parcursul vieții. Acestea sunt tema și sloganul Săptămânii Internaționale a Alăptării 2018. Vă așteptăm joi, de la 10 la 12, la Crayon Club, la întâlnirea săptămânală a grupului de sprijin găzduit de Clinica de Alăptare. Dupa ce dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant acreditat în lactație IBCLC, ne va povesti mai multe despre tema de mai sus, vă invităm să împărtășiți cu noi povestea alăptării voastre. Sau puteți doar să ascultați.
9 august – Probleme ale sânului în alăptare – Ilinca Tranulis
La întâlnirea săptămânală a grupului de sprijin de joia aceasta, de la 10 la 12, vom vorbi despre problemele de sănătate ale sânului, care pot apărea în alăptare: canale blocate, mastită, absces mamar dar și altele. Dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și consultant acreditat în lactație IBCLC ne va învăța cum să le prevenim, diagnosticăm și să le tratăm. Vă așteptăm la Crayon Club!
16 august – Despre naștere și alăptare, cu Irina Popescu – Irina Popescu
Joia aceasta, pe 16.08, avem o temă tare dragă nouă și suntem sigure că și vouă. Astfel, vom vorbi “Despre naștere și alăptare” cu Irina Popescu, moașă licențiată, absolventă a UMF Carol Davila, Facultatea de Moașe și președinte al Asociației pentru Naștere Naturală şi Alăptare.
Le așteptăm în special pe gravide, dar nu numai! Vom discuta despre impactul nașterii medicalizate asupra alăptării, despre importanța neseparării mamei de copil în primele zile, despre dinamica diadei mamă-copil în prima lună de viață a bebelușului, despre acomodarea la rolulul de părinți, rămânând un cuplu. Desigur, lista rămâne deschisă până joi, ora 10, când ne vom vedea la Crayon Club. Puteți adăuga teme noi printr-un comentariu mai jos.
23 august – La Început de Drum în Alăptare – Ilinca Tranulis
30 august – Importanța grupurilor de sprijin – Alina Adochitei-Neacșu
Vă propunem să ne vedem joia aceasta, pe 30.08, să discutăm despre rolul și importanța grupurilor de sprijin pentru mamele la început de drum în alăptare. Cum este să ai un bebeluș în zilele noastre, când așteptările pe care ni le-am creat în sarcină sunt foarte diferite de realitatea vieții cu un copil mic? Cât de izolate se simt mamele în primele luni și care sunt efectele izolării asupra psihicului? Ce pot face mamele cu experiență să le ajute pe suratele lor epuizate fizic și psihic? Cum se pot depăși baby blues-urile și cui cerem ajutorul dacă ne adâncim în depresia post-partum? Haideți să vorbim deschis despre cea mai intensă și palpitantă etapă din viața multor femei!
6 septembrie – Alăptarea în sarcină și în tandem – Mara Popescu
Săptămâna aceasta avem o temă cu totul și cu totul specială: Alăptarea în sarcină și în tandem. Cu siguranță este un subiect mult prea puțin dezbătut, iar noi vrem să facem lumină în ceea ce îl privește. Mai mult, poate fi o experiență solicitantă pentru mamă, așa că e bine să fiți informate de către specialiști. Invitata noastră este Mara Popescu, consultant acreditat în lactație IBCLC, doula, educator prenatal Lamaze.
13 septembrie – Așteptări versus realitate în primul an ca mamă – Mirabela Butiri
Joia aceasta avem un invitat nou, Mirabela Butiri, psiholog și psihoterapeut integrativ, cu care vom vorbi despre “Așteptări versus realitate în primul an ca mamă”.  Sunt sigură că tema va atrage și veți avea multe de împărtășit cu noi.  Fiecare diadă mamă-copil este unică și are nevoie de cât mai mult sprijin din partea partenerului, familiei și societății, în general.  Mirabela se pregătește să devină trainer acreditat în aware parenting si parenting pozitiv. Ce semnificație au aceste două sintagme? Ne va răspunde chiar ea, joi dimineață. 
20 septembrie – Alimentația mamei în perioada alăptării – Claudia Buneci
Foarte multe întrebări pe grupul Clinica de Alăptare vizează alimentația mamei în alăptare. Femeile sunt îngrijorate că alimentele consumate de ele pot da colici sugarului. Unele au copii care sunt suspecți de alergii sau intoleranțe, altele vor să afle dacă pot ține diete de slăbit. Claudia Buneci, health coach, tehnician nutriționist și mamă a trei copii, ne va vorbi joi, de la 10 la 12, la Crayon Club, despre miturile despre alimentația mamei care alăptează, despre cum hrana ne influențează recuperarea postpartum și starea de sănătate în general. Vă invităm alături de noi la întâlnirea săptămânală a grupului de sprijin ca să aflați răspunsurile la frământările voastre pe subiectul nutriției.
4 octombrie – Despre autoînțărcare și înțărcare blândă – Ilinca Tranulis
La ce vârstă se autoînțarcă un copil? Cum începe și când se termină înțărcarea blândă? Pot înțărca doar pe timp de noapte? Despre autoînțărcare și înțărcare blândă vom vorbi cu dr. Ilinca Tranulis la întâlnirea săptămânală a grupului de sprijin.
11 octombrie – Cuplul după apariția copilului – Roxana Grigorean
“Efortul iubirii i-a vlăguit. Nu mai au nimic să-și dăruiască unul altuia. Copilul obosit dinăuntrul fiecăruia e mânios de cât de mult a fost neglijat și e făcut praf.” (Alain de Botton)
Un subiect sensibil pentru toți cei cu bebeluși, dar nu numai: Cuplul dupa apariția copilului. 
Ne ajută să disecăm cu gentilețe subiectul Roxana Grigorean, psihoterapeut specializat în relația de cuplu. Vă așteptăm cu inima deschisă joi, 11.10, de la 10 la 12, la Crayon Club, la întâlnirea săptămânală a grupului de sprijin.