Loading...


Zile

Ore

Minute

Secunde

Vaccinare antigripală

Inscrie-te

Vaccinare antigripală pentru copii și părinți, bunici, bone. Voi aduceți vaccinul, noi vi-l administrăm!

Gripa este o viroză cu simptome medii până la severe, ce în unele cazuri poate duce la deces. Simptomatologia debutează brusc, cu febră mare, frison, dureri musculare, dureri osoase, stare generală alterată, tuse, rinoree, durere în gât, ce pot dura 3 sau mai multe zile. Uneori pot apărea complicații, de ex pneumonia. Este o boală foarte contagioasă ce se transmite prin aer, e suficient să vă întâlniți cu o persoană bolnavă în mijloacele de transport, la birou, în sala de așteptare de la medic, în magazine, la locurile de joacă, chiar și în parc.

O putem preveni prin vaccinare.

Există mai multe tipuri de vaccin:

Vaxigrip Tetra – se poate administra de la vârsta de 6 luni https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_9198_10.08.16.pdf

Influvac Tetra – se poate administra de la 3 ani – este în farmacii https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_6963_30.09.14.pdf – prospect Influvac Tetra 2018/2019

Fluenz Tetra, administrare intranazală, pentru copii cu vârsta peste 2 ani, nu este încă în farmacii, nu se poate administra celor care au contact cu persoane cu imunitate scăzută https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/fluenz-epar-product-information_ro.pdf

Dacă este primul an în care un copil sub 9 ani se vaccinează, trebuie să efectueze două doze la interval de 4 săptămâni. Dacă are peste 9 ani, o singură doză e suficientă. Anticorpii în numar protector apar la aprox 2 săptămâni după administrare.

Cum se va desfășura vaccinarea? Cumpărați vaccinul din farmacie, îl transportați la rece conform instrucțiunilor din prospect (a nu se congela), fie îl duceți acasă la frigider, fie veniți direct la cabinet cu el în gentuța termoizolantă cu rezerva de gheață lângă. Îl vom încălzi la cabinet.

Persoana de vaccinat trebuie să fie sănătoasă, să nu prezinte semne de boală acută (febră, rinoree, durere în gât, diaree, vărsături, erupții), să nu fi efectuat alt vaccin în urmă cu mai puțin de 4 săptămâni.

Copiilor le puteți aplica Romla în strat gros, cu 1 oră înainte de administrare, acoperiți apoi cu folie alimentară și porniți spre cabinet. În braț la copiii peste 1 an, în coapsă la copiii 6 luni – 1 an.

Când ajungeți la cabinet, veți semna un consimțământ că ați citit prospectul și știți care sunt reacțiile advere posibile.

Un medic pediatru va consulta copilul, apoi un asistent medical sau medicul vor administra vaccinul. Veți rămâne apoi câteva minute in cabinet. Putem completa în carnetul de vaccinări.

Putem vaccina și părinții, bunicii sau alte persoane ce au în grijă copilul.

Prețul vaccinării – urmează a fi stabilit.

Menționez că în anumite cazuri puteți beneficia de vaccinare gratuită la medicul de familie

Vă rugăm să ne scrieți pentru alte informații sau detalii. Ne-ar ajuta să scrieți un mesaj cu numărul de persoane cu care veniți la vaccinat, pentru a fi noi pregătiți.

Detalii Eveniment

Data inceperii evenimentului 11 oct. 14:00
Data incheierii evenimentului 14.10.2019 17:00
Capacitate (locuri)
Pret Ron
Locatie Clinica de Alaptare

Distribuie

Vin insotit(a)