Loading...


Zile

Ore

Minute

Secunde

Tribul #1: Naşterea şi alăptarea – mituri contemporane

Inscrie-te

Tribul #1: Naşterea şi alăptarea – mituri și legende contemporane

De ce să vii la conferință:
• vrei să înțelegi cum este cel mai bine să naști
• vrei să afli ce trebuie să faci în timpul unei sarcini
• vrei să înveți cum să îngrijești un nou născut
• vrei să te pregătești pentru alăptare
• vrei să afli detalii despre diabetul gestațional
• vrei să aflați împreună cum te poate ajuta partenerul în timpul sarcinii și nașterii
• vrei să vorbești să vorbeși cu 5 specialiști
• vrei încă o părere despre ce înseamnă naștere naturală vs cezariană

Speakers – Tribul #1

IRINA POPESCU este moașă licențiată și președintele Asociației pentru Naștere Naturală și Alăptare.

Mamă a două adolescente, cele două nașteri au determinat-o să schimbe experiența gravidelor și a noilor mame, redefinind conceptele de naștere și alăptare. A început ca doula și educator prenatal, rezolvând, în paralel, cazuri sociale de mame minore sau de gravide cu risc de abandon. Continuă să se implice în probleme sociale, să schimbe mentalități susținând independența moașelor și o experiență altfel a nașterii, atât pentru mamă și copil, cât și pentru tată. A asistat la peste 500 de nașteri. Pe Irina o găsiți pe http://www.nastecumsimti.org

Împreună cu dr. Ilinca Tranulis, a înființat comunitatea Clinica de alăptare (peste 31 000 de membri pe facebook) pentru a susține noile mame în procesul de alăptare și de informare bazată pe dovezi. Grupul adresează offline sentimentul de izolare al mamelor prin organizarea săptămânală a unui grup de sprijin.
Pe Irina o puteți întâlni la cabinetul ei, Clinica de alăptare, unde supraveghează sarcini, la cursurile de educație prenatală și puericultură pe care le ține săptămânal cu viitorii părinți, într-o clinică privată din București sau pe bicicletă.

Dr. MARIUS ROMILA este medic primar obstetrică-ginecologie.
De-a lungul unei cariere de aproape 10 ani, a asistat peste 1000 de nașteri, susținând și
promovând nașterea naturală ca fiind o etapă firească și o experiență plăcută pentru noile
mame. Pe Marius îl puteți întâlni la mai multe clinici și spitale private din București sau pe facebook https://www.facebook.com/drmariusromila/

Dr. IOSIF NICULESCU este fondatorul Centrului de Excelență în Sănătatea Femeii Mediplus, ce vine în întâmpinarea tuturor problemelor de sănătate a femeii, începând cu adolescența și sfârșind cu menopauză. În România este un cunoscut susținător al nașterii naturale, dar și al nașterii prin cezariană, atunci când este cazul, prin metode minim invazive.

În 1991, Dr. Niculescu obține specialitatea de obstetrică-ginecologie în cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei și Copilului (Polizu) după care emigrează în Africa de Sud, unde a practicat în mai multe spitale, printre care și spitalul regional Edendale, din Pietersmarietzburg, Natal. În 2011, împreună cu soția sa, Dr. Ileana Maria Niculescu, înființează un cabinet privat în Germania.

De la începutul anului 2014 s-a reîntors în România și îl puteți găsi la clinicile Medicover și Sanador.
În 2018 a lansat Centrul de Excelență în Sănătatea Femeii Mediplus. Pe dr.Niculescu îl găsiți aici http://www.dr-niculescu.ro

CLAUDIA BUNECI este health coach certificat de Institute for Integrative Nutrition și tehnician nutriționist.

Mamă a trei băieți, știe cât de provocatoare este experiența maternității și mai ales cât de mult ne impactează trecerea la statutul de mamă. Pentru că o mamă nou-născută trece prin multe transformări într-o perioadă relativ scurtă, în care are nevoie de cât mai multă susținere, dorința Claudiei este de a-i fi un sprijin atât emoțional, cât și practic, de a o încuraja să fie în formă maximă și să trăiască viața cu poftă.

Pe Claudia o puteți întâlni pe www.pofta-de-viata.ro sau în cadrul clinicii Kinetofit unde oferă consultații individuale și ține seminarii pe diverse subiecte legate de alimentația mamelor și a viitoarelor mame.

Dr. ILINCA TRANULIS este medic pediatru și consultant în lactație certificat internațional, președinte al Asociației 07ALAPTARE și manager al Clinicii de Alăptare.

Mamă a trei copii, a început prin a învăța cât de important este alăptatul de la primul copil care a știut perfect ce are de făcut, deși nu se potrivea mereu cu ce citise în cărți despre creșterea copiilor.

În perioada în care își efectua stagiile de rezidențiat în maternitățile și spitalele de copii din București, și-a dat seama cât de puțină importanță e acordată alăptatului și și-a dorit să afle mai mult despre cum poate ajuta mamele și bebelușii pe acest drum. Împreună cu moașa Irina Popescu a înființat call center-ul gratuit 07ALAPTARE unde mamele pot afla răspunsuri la toate întrebările legate de alăptare, precum și grupul de faceboook „Clinica de Alăptare”.

Pe Ilinca o puteți întâlni la cursuri, conferințe pentru părinți și cadre medicale, grupuri de sprijin despre și pentru alăptarea și creșterea sănătoasă a copiilor. Scrie articole, participă la emisiuni de radio și TV și promovează alăptarea cu orice ocazie.

IOANA BLAJ actriță și mamă a doi băieți Filip (4 ani) și Tudor (1 an și 6 luni).

A terminat actoria la clasa domnului Ioan Cojar, a jucat în piese de teatru precum: “Asta-i tinerețea noastră”, “Pescărușul”, “Vremea dragostei, vremea morții” etc și în filme: “Marti, după Crăciun”, “Cuscrii”, “America venim”, “Live”, “53 ore și ceva”, “Terry Gilliam’s Teoria Supremă” etc și în celebrele reclame Vodafone Maximia, interpretând rolul Cristinei.
După nașterea celui de-al doilea băiat, s-a hotărât să se retragă de pe platourile de filmare și să-și dedice toate energia creșterii celor doi copii.

După 4 ani de stat acasă, a revenit și o puteți vedea în serialul “Fructul oprit”.
Ioana își dorește să susțină noile mame și să deschidă dialogul despre ce înseamnă de fapt maternitatea, unde și cum poti afla informații valide, într-o lume în care găsești informații contradictorii la tot pasul.

Detalii Eveniment

Data inceperii evenimentului 15 dec. 10:00
Data incheierii evenimentului 15.12.2018 15
Capacitate (locuri) 200
Pret 100 lei Ron
Locatie Mezanin, Palatul Universul

Distribuie

Vin insotit(a)